O finanční pomoc požádaly španělskou vládu už i Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou v pořadí už šestým španělským regionem ze sedmnácti, který požádal centrální vládu v Madridu o finanční pomoc. Na pokrytí svých výloh potřebuje z Hotovostního fondu pro regiony více než 750 milionů eur, v přepočtu téměř 19 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pohled na ostrov Tenerife

pohled na ostrov Tenerife | Foto: Ľubica Zlochová

„Je rentabilnější a vhodnější požádat o finanční pomoc z hotovostního fondu, než obrátit se na banky,“ uvedl šéf financí kanárského regionu Javier Gonzales.

Kanárské ostrovy se tak připojují k žádosti o pomoc od státu k dalším pěti regionům. Nejzadluženější je Katalánsko, o pomoc z fondu požádaly i regiony Valencie, Murcie, Kastilie-La Mancha a udělá to i Andalusie.

Ve fondu, do kterého vložil stát 18 miliard eur, by tak zůstaly už jen dvě miliardy. Region Kanárských ostrovů má ekonomické problémy navzdory silnému turistickému ruchu a je tam až 30procentní nezaměstnanost.

Španělsko hraje o čas, o půjčku Evropu požádá možná už v sobotu

Číst článek


Zvětšit mapu

Ľubica Zlochová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme