O jediné pracovní místo se v Moravskoslezském kraji uchází až 28 nezaměstnaných

Úřad práce hlásí téměř 82 tisíc lidí bez zaměstnání v Moravskoslezském kraji. I když se počet uchazečů o práci po třech měsících snížil, jejich podíl zůstal na 9,8 procenta. Ostravsko navíc v následujících týdnech čeká další vlna propouštění. Nejvíce ohrožení jsou pracovníci těžebního průmyslu a zaměstnanci menších firem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce - ilustrační foto

Úřad práce - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

„Mě děsí, že sem budu znova chodit, že budu zažívat tyto stresy a znovu hledat, protože je to opravdu velmi nepříjemné,“ říká Radka, která musí kvůli škrtům zaměstnavatele po čase znovu do fronty na ostravském úřadu práce. Šance na nové místo je v regionu zase o něco nižší.

„K dispozici je něco málo přes 3000 pracovních míst, což je málo. Projevuje se to nárůstem počtu uchazečů na jedno volné pracovní místo, který už dosahuje téměř 28,“ potvrzuje za ostravskou pobočku úřadu práce Vladana Piskořová. Nejhorší je situace na Karvinsku, kde o jedno místo bojuje až 57 uchazečů.

Horníci z OKD v referendu schválili, aby odbory vyhlásily stávku

Číst článek

Nezaměstnanost v krajích v říjnu 2013 | Foto: ČTK

Stanislav Janalík, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme