O Komerční banku projevilo zájem 5 investorů

- a jsou to zájemci srovnatelné síly a významu jako Detsche Bank, kiterá oznámila, že se o KB ucházet nebude, řekl náměstek ministra financí Jan Mládek. Pět zájemců o Komerční banku není prý konečné číslo, protože informační memorandum bylo rozesláno až 15. září. Mládek odmítl prozradit, o které banky jde, řekl jen, že jsou z Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

To, jestli stát ještě KB pomůže či ne, nehraje již podle něho tak velkou roli, neboť všichni vědí, že k základnímu oddlužení banky už došlo. \"Situace na trhu je nyní lepší než před rokem, kdy se prodávala Česká spořitelna. Tehdy panovala nejhorší nálada a nikdo nechtěl kupovat žádnou banku ve střední Evropě,\" dodal.

Zájem o 60procentní státní podíl v Komerční bance zatím potvrdila pouze německá HypoVereinsbank, která nyní dokončuje spojení s rakouskou Bank Austria Creditanstalt, čímž vytvoří největší banku v regionu střední a východní Evropy. Mezi zájemci budou zřejmě i některé španělské a irské banky. Naopak účast odmítly obě nejvýznamnější nizozemské banky - ING Bank a ABN Amro.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme