O krachující řetězec drogerií Schlecker má zájem skupina Penta

Krachující řetězec drogerií Schlecker by chtěla koupit česko-slovenská investiční skupina Penta. O německý Schlecker a jeho tři tisíce filiálek má zájem celkem pět investorů. Podle informací německého serveru Spiegel je ale nabídka Penty tou nejvážnější. Kupní cena Schleckeru zatím není známá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Schlecker uzavřel v Německu na 2 tisíce prodejen

Schlecker uzavřel v Německu na 2 tisíce prodejen | Zdroj: Reuters

„Můžeme potvrdit, že jsme minulý pátek podali insolvenčnímu správci takzvanou nezávaznou indikativní nabídku na aktiva firmy Schlecker,“ potvrdil Radiožurnálu mluvčí Penty Martin Danko. Další podrobnosti zatím nechtěl sdělit s tím, že jsou i další zájemci. Potvrdil ale, že Penta už má plán, jak by s firmou naložila.

„Máme velké zkušenosti s retailem i s restrukturalizačními projekty. Náš plán počítá s rozvojem, ne s nějakými zásadními restrikcemi, počkejme si ale na další vývoj,“ řekl mluvčí Penty.

Výběr investora musejí insolvenčnímu správci schválit věřitelé. Německá média v této souvislosti připomínají, že skupina Penta figuruje v korupční kauze Gorila na Slovensku.

Rodinná firma Schlecker se dostala do vážných finančních potíží na konci minulého roku. Letos v lednu vyhlásil Schlecker insolvenci, po celém Německu uzavřel přes 2000 prodejen a propustil 11 tisíc zaměstnanců. Mimo Česka firma působí také v několika dalších evropských zemích.

Igor Maňour, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme