O oddlužení Setuzy ještě není rozhodnuto

O záměru vlády převést dluhy potravinářské firmy Setuza u České konsolidační agentury na Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond ještě dozorčí rada konsolidační agentury nerozhodla. Řekl to dnes ministr financí Bohuslav Sobotka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Zdroj: ČTK

Zmíněný převod dluhu Setuzy je podmínkou toho, aby rolnický fond mohl jednat s vlastníky Setuzy a dluh přeměnit na akciový podíl ve firmě. Podle ministra financí je teď cílem vlády, aby nedošlo ke znehodnocení aktiv, která jako významnou pohledávku drží stát.

"Tato pohledávka je nyní převáděna na PGRLF tak, aby se tímto převodem posílila právní jistota státu v celé věci. Pokud jde o další nakládání s touto pohledávkou, je to věcí strategie ministerstva zemědělství, které by podle mého názoru mělo sledovat dva hlavní cíle: zhodnotit nějakým způsobem tuto pohledávku, a za druhé, možná také získat vliv na společnost Setuza," vysvětlil Sobotka.

Stát o svůj podíl v Setuze přišel kvůli tajné dohodě s firmou Český olej, která Setuzu ovládá. Před třemi lety ji schválil tehdejší ministr zemědělství za ČSSD Jaroslav Palas.

Milan Kopp, Milada Richterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme