O odkoupení lyžařského areálu Špindlerův Mlýn má zájem několik společností

Lyžařský areál ve Špindlerově Mlýně je na zimu připraven. Stále častěji se však spekuluje o tom, zda se nepřipravuje také prodej největšího krkonošského střediska, který dosud vlastní Český svaz tělesné výchovy (ČSTV).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na sjezdovce (ilustr. obr.)

Na sjezdovce (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

Nabídky na odkoupení areálu předložila například společnost Tatry mountain resorts a Svaz českých lyžařů.

„Skiareál je v dobré finanční kondici. Majoritní akcionář skutečně obdržel nabídky na odkup, ale je na rozhodnutí valné hromady, jak bude s majetkem naloženo. Bylo by nyní předčasné předjímat,“ uvedl předseda představenstva skiareálu a zároveň předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

„Nikdo z nás nešel do sportu s tím, abychom se věnovali obchodu, ale metodice, trenérské práci, výchově dětí až po reprezentaci. K financování ale nějaký majetek potřeba je,“ říká opatrně.

Nejprve je však podle něj nutné vyřešit novou podobu svazu. „Primární otázka je jak se dohodneme na budoucí struktuře ČSTV. Teprve potom má cenu se zabývat posunem majetku, který může být od nerealizace žádných kroků k prodeji, až po prodej podílu či dlouhodobý převod práv k akciím,“ dodává Libor Varhaník.

Martin Dorazín, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme