O privatizaci Becherovky stále není rozhodnuto

Poslední termín pro podepsání smlouvy s Fondem národního majetku o dokončení privatizace likérky Jan Becher-Karlovarská Becherovka měla ve středu společnost Salb. Lucie Králová z tiskového oddělení fondu poznamenala, že pokud kontrakt neuzavře, nezíská od státu 59 procent akcií likérky, určených k prodeji. Společnost Salb ale uvedla, že smlouvu podepíše až poté, co bude vyřešena otázka známkoprávního sporu se Zdeňkem Hoffmannem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"V případě, že během dnešního dne společnost Salb nepředloží doklad o finančním krytí a zároveň nepodepíše smlouvu o prodeji a koupi akcií, budeme nuceni privatizační projekt vrátit Ministerstvu financí jako nerealizovatelný. Jestliže k tomuto kroku skutečně dojde, vláda by měla rozhodnout o dalším postupu."

Přitom se zavázala, že bude fondu hradit úrok zhruba 200 tisíc korun denně, aby vyrovnal finanční náklady vzniklého zpoždění. Pokud Salb dnes smlouvu nepodepíše, vrátí se projekt ministerstvu financí.

Markéta Kaclová, Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme