O prodeji Českého Telecomu chce vláda rozhodnout rychle

Premiér - a nově zvolený předseda ČSSD - Stanislav Gross chce o prodeji Českého Telecomu rozhodnout co nejrychleji. Na sjezdu v Brně prohlásil, že tak učiní ještě před hlasováním o nedůvěře vládě, které chce opoziční ODS vyvolat už příští týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

Uzávěrka pro podávání závazných nabídek pro koupi Českého Telecomu je v úterý, 29. března. Gross považuje za klíčové, aby mezi zveřejněním nabídnutých cen a rozhodnutím vlády nebyla moc dlouhá doba. Je připraven svolat i mimořádné jednání vlády.

Předseda Senátu z opoziční ODS Přemysl Sobotka hodnotí Grossův úmysl jako špatný. Řekl, že tato vlády by neměla už nic privatizovat a měla by odejít: "Já bych byl velmi rád, aby už neexistovala skoro žádná státní firma v této zemi, ale tato vláda nemůže privatizovat. Jak bude privatizovat, tak je to špatné a myslím, že musí skončit nejen vláda, ale i tento privatizační krok a nechat to na příští vládu."

Vláda prodává v Telecomu 51 procentní podíl a nabídky mohou zájemci podávat do úterního poledne. Privatizační komise se jimi bude zabývat ve středu večer a měla by pro vládu sestavit pořadí. Hlavním kritériem, které rozhodne o vítězi, má být cena. Analytici míní, že závazné nabídky by se mohly pohybovat zhruba pět procent nad cenovou úrovní předběžných nabídek, tedy maximálně kolem 73 miliard korun.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme