O Škodu Holding se zajímají Rusové

Ruská průmyslová skupina Spojené strojírenské podniky potvrdila, že jedná se společností Škoda Holding o nákupu některých divizí firmy. Zájem má především o divizi na výrobu zařízení pro jaderné elektrárny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna

továrna | Foto: Jan Rosenauer

Ředitel pro vztahy s veřejností ruské průmyslové skupiny Spojené strojírenské podniky Andrej Onufrijev potvrdil, že probíhají jednání se Škodou Holding. Skupina má podle jeho slov zájem mimojiné o divizi Škody, která vyrábí zařízení pro jaderné elektrárny, protože právě výroba pro jadernou energetiku je strategickým oborem ruské společnosti.

Případné získání české firmy by podle Onufrijeva posílilo pozici ruské skupiny Spojené strojírenské podniky na trhu. Deník Vědomosti napsal, že ruský 15 miliónů dolarů, ale představitel průmyslové skupiny, která vyrábí i důlní zařízení a lodě, ani částku ani termín, do kterého chce jednání s českou firmou ukončit, neupřesnil.

Markéta Kaclová, Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme