O2 arena změní majitele. V obchodu mezi Kellnerem a Komárkem půjde o stamiliony

Pražská O2 arena by měla mít ode dneška nového majitele. Stane se jím buď PPF Petra Kellnera, nebo KKCG Karla Komárka. Přesně dnes totiž vyprší termín z dodatku v akcionářské smlouvě, podle kterého by ze společnosti Bestsport arena, které hala patří, měla jedna firma vyplatit druhou. Obě firmy v ní zatím drží dohromady 80procentní podíl. Půjde o obchod v řádu stamilionů. V loňském roce dosáhla společnost Bestsport arena provozního zisku kolem 100 milionů korun, tržby přesáhly 400 milionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

Vysočanskou O2 arenu provázely problémy a složité spory už od chvíle, kdy se rozhodlo, že Praha novou víceúčelovou halu potřebuje. Více než dva roky nebylo jasné, kde se vůbec začne stavět. Do sporů se v roce 2001 vložila loterijní společnost Sazka a stala se investorem stavby. Značně se ale zadlužila.

Kvůli tahanicím o pozemky mezi majiteli, investory, radními a zástupci hokejového svazu muselo Česko dokonce o rok odložit pořadatelství hokejového šampionátu v roce 2003. O rok později vyjeli na led tehdejší Sazka areny čeští hokejisté proti Lotyšům.

Dodnes není aréna úplně hotová. Například místo tréninkové haly je jen betonová hrubá stavba.

Kvůli závazkům, spojeným se stavbou arény, zkrachovala loterijní společnost Sazka, která ručila za úvěry a dluhopisy.

V aréně hraje domácí zápasy hokejová Slavia, zhruba pětkrát za měsíc se tady pořádají sportovní a kulturní akce.

VIP hosté mohou využít 65 sky boxů, zdaleka ne všechny ale bývají vyprodány. Loni navštívilo arénu rekordních 700 tisíc diváků, letošní počet bude zhruba stejný.

Miroslav Petráček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme