Společnost O2 ve třetím čtvrtletí zvýšila výnosy, čistý zisk klesl o téměř pět procent

Operátor O2 zvýšil letos od ledna do konce září konsolidované provozní výnosy meziročně o 1,4 procenta na 28,62 miliardy korun. Čistý zisk kvůli vyšším odpisům klesl o 4,6 procenta na 4,02 miliardy korun. Pokles se ale ve třetím čtvrtletí proti předchozím kvartálům zpomalil. Společnost to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Czech Republic a.s.

Operátor O2 zvýšil letos od ledna do konce září konsolidované provozní výnosy meziročně o 1,4 procenta na 28,62 miliardy korun. | Foto: O2 Czech Republic a.s.

O2 zaznamenala v Česku růst výnosů v segmentu pevných linek i v mobilní síti shodně o 1,2 procenta na 8,1 miliardy, respektive 15 miliard korun. Hlavními zdroji nárůstu byly mobilní data, finanční služby a O2 TV.

Pět českých měst bude testovat superrychlé 5G sítě. Zájemci se mohou přihlásit do 22. listopadu

Číst článek

Pokles zisku souvisí se zvýšenými investicemi v loňském roce, které se projevily letošním nárůstem odpisů majetku. Provozní zisk EBITDA vzrostl o téměř 12 procent na 9,3 miliardy korun.

„Vysoké investice v roce 2018 navýšily účetní odpisy a snížily náš čistý zisk v roce 2019. Investice mířily do růstových oblastí a společně s novou produktovou nabídkou přispívají k dalšímu růstu. Provozní zisk roste, čistý zisk již vykazuje pozitivní trend, naše strategie funguje,“ vysvětlil místopředseda představenstva a finanční ředitel Tomáš Kouřil.

Operátor měl na konci září 5,62 milionu mobilních zákazníků, z toho 3,22 milionu tvořili smluvní klienti. Tři čtvrtiny telefonů v síti O2 spadají do kategorie chytrých zařízení.

Společnost O2 TV měla během zápasu Kluže se Slavií velký výpadek, jako odškodné nabízí poukaz

Číst článek

Spotřeba mobilních dat díky větším objemům v tarifech meziročně narostla o 30 procent. Počet zákazníků některého z tarifů služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl letos k 30. září celkem 406 000, což je o třetinu víc než loni.

Počet zákazníků vysokorychlostního internetu se zvýšil o 21 000 na 830 000.

Úspěch balíčků

„Naše výsledky ukazují, že rozhodnutí nabídnout zákazníkům internet na doma, O2 TV a mobilní tarify v balíčcích O2 Spolu bylo správné. Aktuálně si nový mobilní tarif pořizuje 70 procent zákazníků právě v balíčcích O2 Spolu a celá třetina z nich volí tarif s neomezenými daty, uvedl předseda představenstva a generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Jak budou komunikovat záchranáři? Řešení se odkládá, Hamáček se stále nedohodl s Babišem

Číst článek

Do nabídky sportovního obsahu jsme nově zařadili anglickou fotbalovou Premier League, čímž jsme potvrdili pozici O2 TV jakožto platformy nabízející na jednom místě nejlepší sportovní a filmový obsah,“ dodal Fremuth.

Dceřiná společnost O2 Slovakia zvýšila výnosy o 2,6 procenta na 5,67 miliardy korun. Celkový počet aktivních zákazníků dosáhl 2,1 milionu, zákaznická báze mobilních smluvních služeb byla 1,36 milionu.

Majoritním vlastníkem O2 je s podílem přes 80 procent investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Ta tento týden oznámila koupi mediální skupiny CME, do které patří i televize Nova.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme