Obama slibuje vytvořit dva a půl milionu pracovních míst

Do roku 2011 vytvoříme dva a půl milionu pracovních míst. To je cíl, který svému týmu stanovil nově zvolený americký prezident Barack Obama. V pravidelném projevu nastínil své ekonomické plány, podle prvních reakcí ale mluvil velmi obecně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Zdroj: ČTK

Jen letos jsme ztratili jeden milion a 200 tisíc pracovních míst, připomněl Američanům budoucí prezident. Nebude-li nová vláda podle něj rychle a odvážně jednat, mohou v příštím roce ztratit práci další miliony lidí.

Barack Obama dal proto svému ekonomickému týmu naléhavý úkol s jedním cílem: vytvořit do ledna 2011 dva a půl milionu pracovních míst.

"Zaměstnáme lidi znovu při rekonstrukci našich chátrajících silnic, mostů a škol. A také při výstavbě větrných elektráren, solárních panelů a ekologicky šetrných automobilů s nízkou spotřebou," slibuje Barack Obama.

Podrobná podoba jeho ekonomického plánu zatím na světě není. Odborníci v prvních reakcích očekávají, že bude nový prezident muset zvyšovat státní výdaje a tedy i už tak vysoký deficit státního rozpočtu.

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme