Německé Metro chystá prodej hypermarketů. Společnost v Česku provozuje obchody Makro

Německá obchodní společnost Metro se předběžně dohodla na prodeji své hypermarketové divize Real konsorciu realitních investorů X+Bricks a SCP Group. Kupní smlouva ale zatím nebyla podepsána, o některých jejích bodech se podle úterního sdělení firmy stále jedná. Předběžná dohoda předpokládá prodej celé divize, kterou ohodnocuje asi na miliardu eur (25 miliard Kč).

Düsseldorf Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velkoobchody Makro (ilustrační foto)

Velkoobchody Makro (ilustrační foto) | Zdroj: Makro

Dohodu ještě musejí schválit orgány zúčastněných podniků, v případě společnosti Metro představenstvo a dozorčí rada. Dokončení transakce pak musejí odsouhlasit i regulační úřady.

Křetínský a Tkáč nepřevezmou německou firmu Metro, jejich nabídka neuspěla

Číst článek

Metro v České republice provozuje velkoobchody Makro a jeho největším akcionářem je skupina EP Global Commerce (EPGC) českého miliardáře Daniela Křetínského a slovenského investora Patrika Tkáče.

Ztrátová divize Real provozuje 277 hypermarketů a zaměstnává kolem 34 tisíc lidí. Budoucí majitelé podle agentury DPA hodlají sami provozovat pouze část jejích obchodů a většinu plánují prodat konkurentům, jako jsou Kaufland či Edeka.

Společnost Metro v posledních letech prodává některé své divize, aby se mohla soustředit na své klíčové velkoobchodní aktivity. Podnik má ve 26 zemích přes 770 velkoobchodů Cash & Carry, které zaměstnávají přes 150 tisíc lidí. V České republice je skupina zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme