Obchodníci na zákazu prodeje tvrdého alkoholu prý prodělají stovky milionů

Státní pokladna bude podle dosavadních odhadů každý den kvůli částečné prohibici přicházet o 18 milionů korun. Ale škodný nebude jenom stát. Proti tomuto zásahu se rychle ohradil Svaz obchodu a cestovního ruchu a označil ho za neadekvátní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP), Zdeněk Juračka

Tisková konference Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP), Zdeněk Juračka | Foto: Filip Jandourek

Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka považuje nařízení o zákazu prodeje tvdého alkoholu za kontraproduktivní.

Podle něj si totiž lidé, kteří chtějí pít, k alkoholu stejně najdou cestu, a podporují tak černý trh.

K ministru Hegerovi prý má důvěru a věří, že bez řádných důvodů by o zákazu prodeje lihovin nad 20 procent obsahu alkoholu nerozhodl, Juračka ale tyto řádné důvody nezná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem mimořádných poledních Ozvěn dne Radiožurnálu byl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka

„Dopad do sféry obchodu a státní pokladny bude velmi tvrdý a jsem zvědavý, až začneme v pondělí počítat finanční dopady. Částky půjdou do dalších milionů,“ řekl v mimořádných poledních Ozvěnách na Radiožurnálu.

Dodal, že děkuje obchodníkům a restauratérům, že se k mimořádnému opatření postavili čelem, regály s alkoholem okamžitě vyklidili a informovali zákazníky. Ztráty obchodníků kvůli zákazu zatím Juračka odhaduje na stovky milionů, přesnější informace bude mít v pondělí.

Prázdné regály, zakryté bary, výstražné cedule. Obchodníci prohibici většinou dodržují

Číst článek

Petr Dudek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme