Obchodování s akciemi radiokomunikací obnoveno

Pražská burza cenných papírů dnes opět začala obchodovat s akciemi Českých radiokokomunikací. Obchodování s těmito akciemi ve středu pozastavila poté, co Komise pro cenné papíry zahájila s Českými radiokomunikacemi správní řízení kvůli možnému porušení informační povinnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

burza

burza | Foto: Vlastimil Hankus

Jak Radiožurnálu potvrdil zástupce generálního tajemníka burzy Vladimír Ezr, tiskové prohlášení vedení postižené společnosti z dnešního rána obavy uklidnilo. "Burza obdržela tiskovou zprávu od společnosti České radiokomunikace krátce po 9 hodině, ve které jsou vysvětlovány některé záležitosti týkající se valné hromady. Na základě zvážení obnovujeme obchodování s touto emisí od 10,30 hodin".

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Ezr - akcie ČRa

Včerejším pozastavením obchodování s akciemi radiokomunikací vyvrcholila velká nervozita posledních dnů, kterou vyvolala očekávaná mimořádná valná hromada. Na ní má být 8. dubna sníženo základní jmění ze 3 miliard korun na 30 miliónů. Pokud se to opravdu stane, za stokorunovou akcii dostanou akcionáři jednu s korunovým nominálem a navíc jednu akcii dceřiné společnosti České radiokomunikace Limited na Kajmanských ostrovech.

Jitka Hanžlová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme