Obchody v USA zahájily vánoční prodej, doufají v obnovení spotřebitelské důvěry

Dnes po půlnoci místního času začal ve Spojených státech oficiální vánoční prodej. Mnoho obchodních domů a řetězců ho zahájilo velkými slevami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Times Square v New Yorku

Times Square v New Yorku | Foto: Milan Kopp

Obchody sázejí na to, že přilákají co nejvíc zákazníků. Ti by pak mohli i přes špatný stav ekonomiky utratit celkově víc peněz, než loni.

Ode dneška do neděle přijde v Americe nakupovat až 134 milionů lidí - odhaduje Národní federace maloobchodů. Vychází z průzkumu, podle kterého 57 milionů Američanů plánuje vyrazit o tomto víkendu za nákupy určitě a dalších 77 milionů jich čeká, co najdou dnes a zítra v reklamní nabídce.

Chování zákazníků má naznačit, jak se bude vyvíjet americká ekonomika. 70 procent hrubého domácího produktu vytváří ve Spojených státech spotřební trh.

Mnozí ekonomové věří, že větší ochota spotřebitelů utrácet pomůže uzdravení amerického hospodářství urychlit.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme