Obří obchodní centrum v Olomouci jde nedobrovolně do dražby. Kvůli dluhům

Jedno z největších moravských obchodních center - Olomouc City – jde do dražby. Prodej takové nemovitosti je v Česku ojedinělý, nic podobného se tu zatím nedražilo. Navíc jde pravděpodobně o historicky největší nedobrovolnou dražbu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchod se značkovým zbožím

Obchod se značkovým zbožím | Foto: Tomáš Adamec

Moderní obchodní centrum zabírající 18 tisíc čtverečních metrů leží v severozápadním cípu Olomouce v sevření rušné Pražské ulice a dálničního okruhu. Z obřího parkoviště vyrážejí k rozsáhlé patrové budově denně tisíce lidí.

Davy se pak doslova přelévají do obchodního centra, které příchozí vítá svým typickým červeným a šedým průčelím. Na dvou podlažích tam prodejci v sedmi desítkách obchodů nabízejí sortiment nejrůznějších značek a služeb. Prodejci se ale chystané dražby neobávají.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aukci mluvil v Dopoledním Radiožurnálu její licitátor, obchodní ředitel aukční síně Naxos Libor Nevšímal

„Ten člověk, který to koupí, tak to koupí i se závazkem. Kupuje budovu, nekupuje nás, myslím si, že nás se to vůbec netýká,“ říkají.

Zákazníci zatím o dražbě nevědí a nijak je to nezneklidňuje. „Chodíme sem na zmrzlinu, a jestli tady bude dál i poté dražbě, budeme sem chodit,“ myslí si jeden z nich. Zábavu lidem nabízí minigolf nebo multikino. Ani jeho provoz by dnešní prodej neměl ohrozit.

Důvodem dražby je nesplácení úvěrů. Soudní znalec odhadl nemovitost na 430 milionů korun. Nejnižší podání je 215 milionů. Cena by ale měla vyšplhat výš. Jde totiž o pouze 7 let starou nemovitost na strategickém místě. Minimální příhoz v dražbě je 100 tisíc korun.

Blanka Mazalová, kko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme