Oceláři z ostravského Evrazu se po více než měsíci vrátili do práce

Více než dvěma stovkám zaměstnanců ostravské ocelárny Evraz Vítkovice Steel skončila dlouhá nucená dovolená. Třetí největší hutní firma v Česku byla zavřená déle než měsíc kvůli nízké poptávce a špatnému odbytu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál EVRAZ VÍTKOVICE STEEL

Areál EVRAZ VÍTKOVICE STEEL | Foto: Google Maps

Společnost Evraz řeší potíže na trhu zastavením ocelárny poměrně často, a zaměstnanci jsou proto v nejistotě už dlouhé měsíce.

Stále totiž není jasné, kdo bude novým, definitivním majitelem celé české divize ruského Evrazu. Zatím poslední zprávy mluví o převzetí firmy ruskou bankou, která by ji měla postavit na nohy. Další fází by byl samotný prodej strategickému investorovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci kolem ostravského Evrazu sleduje reportér Martin Knitl

Zaměstnanci jsou na jednu stranu rozzlobení, protože nevědí, co bude za měsíc nebo za dva, jestli zase neskončí doma s proškrtanou výplatou. Zároveň ale říkají, že jsou rádi aspoň za takovou práci.

I v kontextu s tím, co se dělo a děje kolem dolů OKD je i taková relativní jistota pro ně hodně důležitá.

Evraz koupil Vítkovice před osmi lety a od roku 2009 je ocelárna ve ztrátě. Firma zaměstnává celkem 1100 lidí, odboráři jsou od loňského dubna ve stávkové pohotovosti právě kvůli obavám o osud firmy.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme