Od 1. dubna platí všude stejné ceny cigaret

Od Velikonočního pondělí se mění pravidla pro prodej cigaret. Kuřáci zaplatí za krabičku všude stejné ceny. Bude tedy jedno, jestli si krabičku koupíte v trafice nebo v restauraci. Cigarety musejí mít na krabičce kolek s konkrétní cenou. Tu musí prodávající dodržet. Nesmí tedy krabičku prodávat ani dráž, ale ani levněji. Pokud Česká obchodní inspekce zjistí, že se někde prodávají cigarety za jinou cenu, tak takové zboží zabaví a potom zlikviduje. prodávajícímu v tomto případě hrozí vysoká pokuta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cigarety-stánek

cigarety-stánek

Jednotné ceny cigaret se nelíbí provozovatelům restaurací. Ani se nám nevyplatí cigarety prodávat říkají. Hledají proto různé cesty, jak toto pravidlo obejít. Například vám současně s krabičkou cigaret dají i zapalovač a vy zaplatíte o dvacet korun více. V takovém případě se musíte nejprve bránit vy jako zákazník a zapalovač odmítnout. Máte na to právo, jak Čro 1 Radiožurnálu potvrdila mluvčí České obchodní inspekce Miloslava Fléglová.

Pokud se ale nebráníte a za cigarety i se zapalovačem, který jste si neobjednali zaplatíte, je to vaše chyba a v tomto případě si nemůžete na nic stěžovat. Jestliže vám ale v restauraci odmítnou prodat cigarety samostatně, přestože o to žádáte, můžete se obrátit na Českou obchodní inspekci. Ta by potom mohla uložit pokutu opět až do výše jednoho milionu korun.

Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme