Odboráři jednali s premiérem a ministry o novém zákoníku práce

O daních, novém zákoníku práce a zdravotnictví jednali odboráři s premiérem Jiřím Paroubkem, ministry financí, práce a zdravotnictví. Dnešní schůzka zástupců odborů s premiérem a některými členy vlády měla několik důležitých témat a jedním z nich byl i nový zákoník práce. Předseda vlády Jiří Paroubek odboráře ujistil, že v nejkratší možné době půjde návrh zákona do vlády. Kabinet by se jím měl zabývat ještě během letních prázdnin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Štěch s Jiřím Paroubkem

Milan Štěch s Jiřím Paroubkem | Zdroj: ČTK

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach ve spolupráci se šéfem legislativní rady vlády Pavlem Zářeckým mají za úkol prověřit poslední problematické oblasti. "Tak, aby v průběhu letních měsíců, nejlépe v polovině srpna hned na prvním srpnovém zasedání vlády po dovolené bylo možné ten zákoník práce projednat," říká předseda vlády Jiří Paroubek.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch je spokojen, že navrhovaný zákoník práce umožňuje smluvní volnost při zachování dostatečné ochrany zaměstnance. Jako příklad uvedl problém mobility zaměstnanců: "Do nákladů zaměstnavatele mohou být zahrnuty položky týkající se dopravy zaměstnanců do práce z regionů, kde je vyšší zaměstnanost."

Štěch je spokojen i s tím, že zaměstnavatel by si mohl do nákladů započítat příspěvek zaměstnanci za ubytování a to je výhodné pro obě strany.

Lucie Husárová 1, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme