Odboráři na Vánoce elektřinu nevypnou

Odboráři slibují, že na Vánoce nevypnou elektřinu. Krizový štáb ČEZu a Severočeských dolů tak původně chtěl donutit vládu, aby zrušila privatizaci hnědouhlelných společností. Mluvčí štábu Luděk Prokop tvrdí, že na problémy mezi vládou a odbory nesmějí doplatit spotřebitelé. Stávková pohotovost ale trvá. Vláda totiž nereaguje na kritiku privatizace hnědouhelných společností.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vysoké napětí - vedení

vysoké napětí - vedení

Odborářům se podle mluvčího krizového štábu Luďka Prokopa nelíbí, že ze hry vypadla elektrárenská společnost ČEZ a dále to, že se o průběh privatizace zajímá policie. "Jestliže premiér Špidla nereaguje, možná pro to má dobré důvody, možná by nechtěl být přiveden do rozpaků při jednání s námi, protože dosavadní argumenty vlády jsou velice chabé. My teď čekáme, jak se k tomu postaví naši zástupci v parlamentu."

Vláda ale zatím na výtky odborářů nereagovala. "Jestliže se tady koná privatizace a jestliže aktéři jsou podezřelí a vyšetřováni z hospodářského deliktu, není od věci takovou záležitost ukončit. Nám nejde o to, jestli vláda bude porkačovat, nám jde o to, aby privatizace v této podobě byla ukončena.

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme