Odboráři Nové Huti zůstávají ve stávkové pohotovosti

Odboráři společností Nová Huť a Vysoké pece Ostrava rozhodli o setrvání ve stávkové pohotovosti. Nelíbí se jim totiž, že byl materiál Fondu národního majetku o restrukturalizaci ocelářského průmyslu beze změn předán k jednání s Evropskou komisí do Bruselu. Během uplynulého týdne sice zvažovali, že stávkovou pohotovost zruší, nakonec se však rozhodli jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslový podnik

průmyslový podnik | Foto: Jan Rosenauer

Ekonom odborové rady František Seidl dnes Radiožurnálu řekl, jaké by podle něho bylo nejlepší řešení kritické situace: "Pokud by vláda skutečně chtěla hledat nějaké alternativní řešení, nejlepším řešením by bylo, kdyby zvýšila základní jmění společnosti Nová huť a integrovala společnost Vysoké pece zpátky do ní, tam, kde ty Vysoké pece kdysi byly. Takto by Nová huť, kdyby dostala finanční injekci na provozní kapitál ve výši cca 6 miliard korun,. by byla dlouhodobě existenčně funkční. Privatizace by se mohla odehrát v některém z pozdějších období příznivějším pro tuto transakci."

Markéta Kaclová, Milan Kopp, Jaroslav Hausdor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme