Odboráři poprvé od začátku stávky jednali se zástupci Lufthansy

Poprvé od pondělního začátku stávky zaměstnanců německé letecké společnosti Lufthansa se její zástupci sešli s nespokojenými odboráři ze svazu Ver.di. Šlo ale zatím pouze o neoficiální jednání. I dnes tedy budou protestní akce dál pokračovat a Lufthansa bude muset zrušit minimálně 128 letů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stávka pracovníků Lufthansy

stávka pracovníků Lufthansy | Zdroj: ČTK

O výsledcích neoficiální schůzky ve Frankfurtu nad Mohanem obě strany mlčí. Podle expertů ale existuje reálná naděje, že dojde k obnovení standardních tarifních rozhovorů.

Odborový svaz Ver.di ale má pro to jasnou podmínku, a sice předložení nové, vylepšené kolektivní smlouvy. Ani v takovém případě ale stávka pozemního a kabinového personálu automaticky nekončí, jak potvrdil šéf Ver.di ve spolkové zemi Hesensko Christian Rothlaender.

Sníženou kvalitu servisu už cestující Lufthansy nepociťují jen na zemi, ale taky ve vzduchu. Na krátkých a středních trasách totiž letecká společnost přestala servírovat občerstvení.

Časově neomezená stávka zaměstnanců pozemního a palubního personálu začala v pondělí. Odborový svaz Ver.di, který protest organizuje, chce pro svých 52.000 členů zvýšení mezd o 9,8 procenta. Vedení aerolinek ale nabízí nárůst platů ve dvou fázích o 6,7 procenta a mimořádnou odměnu. Konkurenční odborová organizace UFO, jež sdružuje většinu zaměstnanců palubního personálu, se stávky neúčastní.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme