Odboráři ve Škodě Auto bojkotují dobrovolné směny

Zaměstnanci mladoboleslavské Škodovky v pátek večer nenastoupí do noční směny ve výrobě Octávií. Reagují tak na neústupnost vedení automobilky při vyjednávání o navýšení mezd v tomto roce. Zatímco odbory usilují o více jak desetiprocentní růst mezd, vedení automobilky je ochotno zaměstnancům přidat necelá čtyři procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia

Škoda Octavia | Foto: Škoda Auto

Jak dodává mluvčí tamních oborů Jaromír Cvrček, pracovníci proto dnes své zástupce v kolektivním vyjednávání podpoří bojkotem dobrovolné pracovní soboty. "Zaměstnanci akceptovali odborovou výzvu a na tyto směny nenastoupí. Lze předpokládat, že zaměstnanci nenastoupí ani na další plánované směny v příštích týdnech, celkem jich firma plánuje třicet. Bude záležet na stavu kolektivního vyjednávání, konkrétně na ústupnosti firmy, jak se zaměstnanci k celému problému postaví."

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Cvrček o bojkotu směn

Vedení Škody Auto reagovalo na postoj svých zaměstnanců zrušením mimořádné pracovní směny. Podle mluvčího automobilky Jaroslava Černého tak firma nevyrobí 300 nových Octávií. "Jelikož se jedná o dobrovolnou pracovní směnu, tak prostě ta směna nebude." Zaměstnancům podle něj žádný postih nehrozí.

Ladislav Pavlík, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme