Odboráři ve Škodě Auto se stále nedohodli s vedením firmy na růstu mezd

Ani po čtvrtém kole kolektivního vyjednávání se v mladoboleslavské automobilce odboráři nedohodli s vedením firmy na růstu mezd. Zatím nelze odhadovat, jakým způsobem se vyjednávání povede dále. Jeho průběh firma nekomentuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak automobilky Škoda Auto na kapotě octavie

Znak automobilky Škoda Auto na kapotě octavie | Foto: Škoda Auto

Jak už minuly týden naznačil předseda odborů Jaroslav Povšik, poměrně dobře se vyjednávání vyvíjí v oblasti příplatků. Firma přistoupila na návrh odborů na zvýšeni příplatku za noční práci, za práci v odpolední směně či ve ztíženém pracovním prostředí a nestandartních podmínkách.

Větší rozdíl v názorech však stále panuje na výši příplatků za nové vícesměnné systémy.

Jak píše dnešní Škodovácký odborář, odbory se shodly rovněž na návrhu navýšit příspěvek na penzijní připojištění. Jak povedou škodováčtí odboráři další jednání o tom se dohodnou tento pátek, kdy se koná v mimořádném termínu podniková rada odborů.

Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme