Odboráři Volkswagenu jsou ve střehu

V šesti západoněmeckých továrnách společnosti Volkswagen se dnes na hodinu zastaví výrobní pásy. Nepůjde ale o stávku v klasickém slova smyslu. Zaměstnanci se chtějí informovat o vývoji sporu kolem spolurozhodování v nové akciové společnosti Porsche Holding.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Zdroj: ČTK

Odboráři Volkswagenu mají pocit, že budou v dozorčí radě holdingu silně znevýhodněni. Porsche Holding má v budoucnu zastřešovat dceřiné firmy Porsche a Volkswagen, jehož ovládnutí výrobcem luxusních vozů ze Stuttgartu se zdá být na spadnutí.

V dozorčí radě holdingu by mělo sedět po třech zástupcích z každé společnosti, což Volkswagen bere jako velké znevýhodnění. Znamenalo by to, že by 11.000 zaměstnanců Porsche mělo stejnou váhu, jako 324.000 osob, které zaměstnává VW.

Šéf odborové rady Volkswagenu Osterloh to považuje nejen za nespravedlivé, ale taky protiprávní. Pokus zabránit zanesení Porsche Holdingu do obchodního rejstříku ale ztroskotal.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme