Odboráři vyčkávají, jak dopadne jednání o rozpočtu

Učitelé, zdravotníci a další státní zaměstnanci zvažují nové kroky pro získání vládou slíbených peněz. Ta před časem oznámila, že navýší jejich mzdy od ledna příštího roku. Při schvalování státního rozpočtu však tento návrh neprošel. Odboráři ze školství a zdravotnictví proto vyhlásili stávkovou pohotovost. Razantnější protesty odborářů ale podle nich přicházejí v úvahu až po druhém čtení rozpočtu v Poslanecké sněmovně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Špidla

Vladimír Špidla | Foto: Petra Mášová | Zdroj: ČTK

Podle Aleny Vondrové, zastupující odboráře z rozpočtové a příspěvkové sféry, spor zkomplikovalo neúspěšné úterní jednání s vicepremiérem Vladimírem Špidlou. "Prohloubilo to nespokojenost zaměstnanců veřejného sektoru a pokračuje se dál v petičních akcích, které jsou směřovány poslancům. Oba odborové svazy pokračují ve stávkové pohotovosti - jak svaz školství tak zdravotnictví a sociální péče".

Školské odbory se na mimořádném zasedání dohodly, že kromě podepisování petice za vyšší mzdy, jejímž prostřednictvím se pokusí ovlivnit schvalování druhé verze rozpočtu, žádné další protestní akce zatím organizovat nebudou. Chtějí vyčkat, jak dopadne projednávání rozpočtu na příští rok a následné jednání s Vladimírem Špidlou. Teprve pak se rozhodnou o dalším postupu.

Dušan Valenta, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme