Odboráři z Nové huti odvolali stávkovou pohotovost

Vedení a odboráři vítkovické Nové huti se dohodli na kolektivní smlouvě na další dva roky. Stávka, kterou odboráři největšího tuzemského producenta oceli vyhrožovali, tak byla zažehnána. Českému rozhlasu to potvrdil mluvčí společnosti Ivo Čelechovský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vysoká pec

vysoká pec | Foto: Michigan State University

"Podniková odborová rada KOVO a vedení společnosti Ispat Nová huť dospěli k dohodě o uzavření kolektivní smlouvy a schválili její finální znění na léta 2003 až 2005. Kolektivní smlouva stanovuje oboustranně přijatelné podmínky pro řešení zaměstnanosti v nadcházejících letech. Vedení společnosti uzavření kolektivní smlouvy považuje za pozitivní krok v rámci probíhající restrukturalizace firmy."

Podniková odborová rada s okamžitou platností odvolala stávkovou pohotovost. Tu odboráři vyhlásili kvůli neuzavřené kolektivní smlouvě v březnu.

Marika Táborská, František Tichý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme