Odboráři z řad zpěváků a hudebníků vyhlásili stávkovou pohotovost

Unie orchestrálních hudebníků a Unie profesionálních zpěváků se dnes připojily ke stávkové pohotovosti odborářů, kteří protestují proti připravované reformě veřejných financí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Orchestr - detailní fotografie

Orchestr - detailní fotografie | Foto: Jan Rosenauer

Hudebníci se obávají, že nebude dostatek prostředků na pokrytí 16třídního platového systému, chystaného na příští rok. O dalším postupu nás informoval prezident Unie orchestrálních hudebníků Ivan Pazour.

"Já myslím, že vyústěním každé stávkové pohotovosti se rozumí stávka a je velice pravděpodobné, že k té stávce bude všeobecná nálada společně s učiteli od 1. září tohoto roku," konstatoval pro Radiožurnál Pazour.

Odboráři upozorňují, že umělci už před rokem upozornili předsedu vlády na hluboké podhodnocení platů v našich vynikajících tělesech, které je pod celostátním průměrem. Zavedením šestnáctitřídního tarifního systému bez původně proklamovaného finančního krytí by podle nich krizi v odměňování umělců ještě prohloubilo.

Milan Kopp, Jaroslav Doleček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme