Odboráři z Thrall Vagonky hrozí stávkou

Odboráři z Thrall Vagonky ve Studénce jsou s výsledkem jednání s ministrem průmyslu Miroslavem Grégrem spokojeni. Vedle slíbené státní zakázky na železniční vozy pro České dráhy sami předložili další návrhy zakázek. Plánované propouštění čtvrtiny zaměstnanců je podle nich jen záminka, kterou americkým vlastníkům umožňuje špatně uzavřená privatizační smlouva, proto jsou odbory připraveny okamžitě zorganizovat protestní akce včetně okupační stávky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odboráři podle jejich předsedy Miroslava Holinky přišli na jednání s dostatkem důkazů, že by firma mohla zakázky získat. "Máme dojem, že zaměstnavatel tvrdí, že propouští 253 pracovníků kvůli nedostaku zakázkové náplně, ale ty zakázky se dají sehnat." Další možností, kterou odboráři nabídli, je výroba 400 vozů pro České dráhy přes firmu AAE formou pronájmu. Doslova za výsměch považuje Holinka sociální kompenzaci propouštěným lidem navrhovanou americkým vlastníkem. Vedle zákonného dvouměsíčního odstupného se Thrall zavázal zaplatit každému 500 korun za konzultaci s psychologem a všem umožní přístup na Internet, aby si našli novou práci.

Ivo Čelechovský, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme