Odborníci z EU posuzují kvalitu polských potravin

Experti Evropské komise v Polsku zjišťují, jestli polské potraviny splňují podmínky vývozu do Ruska. Moskva před rokem zakázala dovoz polského masa a Varšava proto před několika dny zablokovala jednání o nové dohodě mezi Unií a Ruskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Salámy lahodí

Salámy lahodí | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Evropská komise věří, že Polsko už vyřešilo všechny problémy, na které poukázala mise expertů v červenci," řekl mluvčí komisaře pro ochranu spotřebitelů Philip Tod polským médiím.

Posudek skupiny expertů může být důležitým argumentem v jednáních s Moskvou o zrušení embarga na dovoz polských potravin. To by pomohlo uvolnit cestu k nové dohodě mezi Evropskou unií a Ruskem. Na pronikavé zlepšení vztahů mezi Varšavou a Moskvou to ale nevypadá ani po zrušení embarga.

"Polsko by mělo vůči Rusku provádět politiku dlouhého pochodu. Na politické úrovni se nedá nic udělat rychle. Měli bychom se soustředit na zlepšení v oblasti obchodu, kultury a třeba i výměny studentů," doporučuje Bronislaw Komorowski z opoziční Občanské platformy.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme