Odbory Mostecké uhelné pro zachování pracovních míst

Odboráři z Mostecké uhelné jednají s městy a obcemi, kterých by se dotkla pokračující těžba hnědého uhlí. Odbory prosazují variantu, která by umožnila v těžbě pokračovat ještě dalších čtyřicet let. Většina samospráv v dotčených obcích ale prolomení ekologických limitů odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

povrchový důl

povrchový důl

Podle odborů by zachování limitů těžby znamenalo postupné propuštění dvou a půl tisíce lidí. Pokud se v těžbě na dole ČSA nebude nepokračovat, první stovky lidí podle nich přijdou o práci už tomto a v příštím roce.

Litvínovská radnice, na kterou se odboráři obrátili, ale trvá na svém stanovisku v těžbě za limity nepokračovat. Město se s odbory dohodlo jen na tom, že pomůže propuštěným lidem při hledání práce.

Odboráři z Mostecké uhelné se chtějí setkat také se zastupiteli dalších měst a obcí, kterých by se těžba za limity dotkla. Vedení Horního Jiřetína, který by v takovém případě čekala likvidace, jednaní odmítá.

Tomáš Šácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme