Odbory Petrofu vyhlásily stávkovou pohotovost

Odboráři největšího českého výrobce pianin a klavírů Petrof Hradec Králové vyhlásili stávkovou pohotovost. Asi 750 zaměstnancům podniku hrozí, že v pátek nedostanou výplatu, protože veškerá bankovní konta firmy jsou údajně už měsíc zablokována. Odboráři žádají proplacení celé částky březnové výplaty nejpozději do 16. dubna. Stěžují si nejen na špatnou finanční situaci podniku, ale i na nedostatek materiálu pro výrobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Továrna Petrof v Hradci Králové

Továrna Petrof v Hradci Králové

O ohrožení výplat je vedení informovalo v úterý. Podle odborového předáka Aleše Chvojky vyčkají s dalšími kroky ještě týden, protože jednání s vedením je korektní. Největší český výrobce pianin a klavírů má dlouhodobě problémy s odbytem výrobků zejména u největších odběratelů v zámoří. "My máme podepsané v rámci kolektivní smlouvy termíny výplat, dáváme tedy možnost, aby se majitelé a vedení firmy dohodlo s bankami o uvolnění mezd, a to týden. A to kvůli příkladu Železáren a drátoven Bohumín, tam to řešili zálohami a kde jsou dnes finančně? To nechceme připustit. Mám informace o tom, že majitelé odjeli dnes do Prahy do banky jednat o uvolnění peněz."

Markéta Kaclová, Jana Zemanová, Ivana Musílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme