Odbory se dohodly s vedením Škody Auto na zvýšení mezd

Hrozba časově neomezené stávky v mladoboleslavské Škodě Auto je minulostí. Zástupci odborů a vedení společnosti se na dnešním třináctém kole kolektivního vyjednávání dohodli na poslední sporné otázce, kterou bylo zvýšení mezd. Dohoda zní, že firma od 1. dubna zvýší platy všem zaměstnancům o 1308 korun měsíčně. K dubnové výplatě zároveň dostanou jednorázovou kompenzaci 3150 korun za první tři měsíce letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto a.s.

Škoda Auto a.s. | Foto: Škoda Auto

"Jsme přesvědčeni, že jsme dosáhli přijatelného kompromisu a považujeme ho za důkaz úspěchu našich zástupců v tomto dlouhotrvajícím procesu," řekl Českému rozhlasu mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Kvůli sporům o výši mzdy zaměstnanci Škody čtyřikrát nenastoupili do mimořádné dobrovolné směny na výrobu modelu Octavia a hrozili stávkovou pohotovostí. O časově neomezeném bojkotu výroby odboráři hovořili ještě před dnešním jednáním s vedením firmy.

Viktorie Hošková, Ladislav Pavlík, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme