Odbory z automobilky hrozí časově neomezenou stávkou

Kolektivní vyjednávání ve Škodě Auto zřejmě skončí krachem. Ani dnešní dvanácté kolo rozhovorů mezi vedením podniku a odboráři nepřineslo konečnou dohodu. Představitelé automobilky sice předložili závěrečný dokument, ten ale zástupci zaměstnanců odmítají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto a.s.

Škoda Auto a.s. | Foto: Škoda Auto

Jak Českému rozhlasu potvrdil odborový předák Jaroslav Povšík, se sporným materiálem proto zítra předstoupí před podnikovou radu a navrhne časově neomezenou stávku.

"My jsme dneska měli dvanácté kolo kolektivního vyjednávání a firma nám nečekaně předala návrh závěrečného prohlášení k uzavření dohod upravující oblast mezd, pracovní dobu a sociální oblast. Po zběžném nahlédnutí jsem se rozhodl, že takovýto návrh nebereme."

Podle Jaroslava Povšíka má vedení firmy do zítřejšího rána poslední šanci svůj postoj změnit. "Máme mimořádnou podnikovou radu a nedoporučím jí tento návrh vzít."

Ladislav Pavlík, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme