Oděvní podnik Prostějov se zatím vyhne konkurzu

Největší domácí výrobce oděvů OP Prostějov může fungovat dál, musí ale projít reorganizací. U Krajského soudu v Brně o tom rozhodla většina věřitelů podniku. Ten se tak vyhne konkurzu, který mu hrozil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OP Prostějov

OP Prostějov | Foto: Tomáš Adamec

Od ledna je ž firma kvůli finančním problémům v úpadku, její dluhy činí zhruba 1,6 miliardy korun. Reorganizační plán by měl Oděvnímu podniku umožnit vyřešit dluhy a další existenci.

"Oděvní podnik v této chvíli může normálně fungovat, jeho dispoziční oprávnění k majetku nejsou v této chvíli omezena soudem, jsou omezena pouze zákonem," uvedl soudce Jan Kozák.

"Předpokládám, že bude postupovat v souladu s rozhodnutím soudu, to znamená bude připravovat reorganizační plán, který by ho měl zachránit. O reorganizačním plánu bude hlasováno nejdříve za 120 dnů, předpokládám tu lhůtu delší s ohledem na rozsah majetku dlužníka," doplnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dalším fungování OP Prostějov mluvil jeho ředitel Jiří Tuvora v pořadu Stalo se dnes

Vedení prostějovského podniku podle ředitele Jiřího Tuvory dnešní rozhodnutí věřitelů vítá.

"OP Prostějov teď čeká ještě řekl bych více detailnější analýza, ale teď už mohu říct, že výraznému zeštíhlení se nevyhne. Bude záležet na datech, která připravíme a která věřitelé schválí."

"Samozřejmě všichni zákazníci teď čekali na rozhodnutí, čili jakýkoli odklad rozhodnutí by byl negativní a zakázky by přesunuli jinam. Takže teď doufám, že už budeme moct vyčíslit zakázky na nejbližší další měsíce po dubnu," prohlásil Tuvora.

Kolik zaměstnanců bude muset podnik opustit, nechtěl ředitel předjímat, záležet bude na objemu zakázek. "Všechno je v rukách věřitelů," poznamenal Tuvora ve vysílání Radiožurnálu k dalšímu fungování prostějovského podniku.

Marika Táborská, Gabriela Grmolcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme