Odpoledne nefungovaly desítky bankomatů

Bankomaty asociace MUZO, které využívají především Komerční banka, Československá obchodní banka, Investiční a Poštovní banka a GE Capital Bank, byly dnes v odpoledních hodinách mimo provoz. K první odstávce bankomatů došlo po 13. hodině, k další pak po 17:00. Problémy byly i s platbami kartou u obchodníků v ČR i zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V současné době by bankomaty měly být postupně startovány a uvedeny do provozu. Mluvčí Komerční banky Marie Růžičková potvrdila výpadek bankomatů, zároveň však dodala, že příčinou výpadku nebyla závada na straně Komerční banky. "K poruchám došlo v síti společnosti MUZO, která zajišťuje provoz peněžních automatů pro většinu českých bank," zdůraznila. Dodala, že Komerční banka při valné většině plateb kartami umožňovala jejich hlasovou autorizaci. Podle mluvčího Československé obchodní banky Jana Stolára zůstalo v provozu jen 20 bankomatů divize IPB, která nebyla napojena na autorizační systém platebních karet MUZO, ale na Podnik výpočetní techniky.

Výpadek se naopak nedotkl bankomatů České spořitelny, která využívá vlastní systém. "Spořitelní systém dnes funguje bez problémů, všechny bankomaty jsou vpořádku," řekla mluvčí ústavu Klára Gajdušková.

V ČR v současnosti funguje přes 1500 bankomatů přijímajících platební karty hlavních asociací Visa a Eurocard/Mastercard. Kartami EC/MC lze platit u více než 27 tisíc obchodníků, karty Visa přijímá přes 25 tisíc prodejců.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme