Odpoledne valná hromada Českých Radiokomunikací

Dnes zasedá mimořádná valná hromada Českých radiokomunikací. Na programu má mimo jiné snížení základního jmění společnosti ze 3 miliard na 30 miliónů korun. Pražská burza i RM-systém proto znovu pozastaví obchodování s akciemi Českých radiokomunikací. Doporučila jim to Komise pro cenné papíry. Obchodování by mělo být obnoveno až po zveřejnění výsledků odpolední mimořádné valné hromady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

televizní věž Žižkov

televizní věž Žižkov

Hromada má na návrh minoritního akcionáře projednávat záležitosti, které mohou vyvolat významnou změnu kurzu akcií a podstatně ovlivnit činnost radiokomunikací: například snížení základního kapitálu nebo prodej podílu v Radiomobilu.

Od tří hodin přestává Pražská burza obchodovat s akciemi Českých radiokomunikací. Doporučila jí to Komise pro cenné papíry. Jak Radiožurnálu potvrdil zástupce generálního tajemníka Burzy cenných papírů Praha Vladimír Ezr, jde o preventivní opatření souvisící s mimořádnou valnou hromadou společnosti. "Burza se rozhodla pozastavit obchodování s Českými radiokomunikacemi dnes od 15 hodin, tedy od té doby, kdy začíná avizovaná valná hromada. Důvodem toho opatření jsou určité nejasnosti, které vznikly před nedávnem okolo této valné hromady. Opatření bude trvat tak dlouho, dokud emiter neinformuje účastníky kapitálového trhu o výsledku této mimořádné valné hromady."

Markéta Kaclová, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme