OECD hodnotí českou ekonomiku dobře, reformy jsou správné

Premiér Petr Nečas dnes nejspíš dostane pochvalu. Generální tajemník Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj Ángel Gurría představí v Praze ekonomický přehled České republiky, který organizace vypracovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo OECD v Paříži

Sídlo OECD v Paříži | Foto: www.oecd.org

Podle stálého představitele České republiky při OECD Karla Dyby ze zprávy vyplývá, že kondice české ekonomiky je na tom lépe než u většiny členských zemí. Nečasova vláda prý udělala hodně reforem, které jsou z pohledu dlouhodobé udržitelnosti našich veřejných financí správné.

„Já si myslím, že spolupráce jak s Topolánkovou, tak s Nečasovou vládou byla vždycky hodnocena dobře. Řada reformních opatření, která OECD doporučovalo, tyto vlády přijaly. Zejména v oblasti penzí, zdravotnictví, ale i v oblasti zjednodušení podnikání a podobně,“ řekl Dyba Radiožurnálu.

Údaje českých i evropských statistiků z tohoto týdne potvrzují, že tuzemská ekonomika letos ve třetím čtvrtletí meziročně sice rostla, ale oproti minulému kvartálu hrubý domácí produkt stagnoval. To potvrzuje trend postupného zpomalování hospodářského růstu.

Výsledky jsou horší než odhady analytiků, kteří čekají, že nejpozději v příštím roce dojde k poklesu české ekonomiky.

Alžběta Havlová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme