'Okopírovali jste naši kameru pro chytré telefony.' Izraelský start-up žaluje giganta Apple

Izraelský start-up Corephotonics žaluje americkou společnost Apple. Gigant podle něj okopíroval jeho patentovanou technologii kamery pro chytré telefony. Žalobu na porušení patentového práva předložila federálnímu soudu v San Jose v Kalifornii, informovala v úterý agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smartphone firmy Apple (ilustrační foto)

Smartphone firmy Apple (ilustrační foto) | Foto: Free-Photos/CC0 Creative Commons | Zdroj: Pixabay

Společnost Corephotonics uvedla, že Apple bez souhlasu použil její patentovanou technologii duální kamery v chytrých telefonech iPhone 7 Plus a iPhone 8 Plus.

Apple zůstává nejcennější značkou světa, TOP 10 ovládají technologičtí giganti

Číst článek

Corephotonics podle serveru MacRumors tvrdí, že oba modely chytrého telefonu kopírují patentovaný design teleobjektivu, optický zoom a metodu pro inteligentní spojování snímků z širokoúhlých záběrů a teleobjektivu.

Nejnovější iPhone X v žalobě nefiguruje, přestože má fotoaparát s dvěma objektivy. Možná proto, že zařízení bylo uvedeno do prodeje teprve před pár dny, uvedl server.

Zástupce izraelského start-upu David Mendlovic se původně na amerického giganta obrátil s žádostí o strategické partnerství a přestože zpětná vazba byla pozitivní a Apple technologii ocenil, licenční smlouva uzavřena nikdy nebyla.

Corephotonics dokonce tvrdí, že jí představitel americké firmy řekl, že než bude Apple muset něco zaplatit, uplynou roky a miliony dolarů.

Firma Corephotonics

Společnost Corephotonics vznikla v roce 2012, sama sebe charakterizuje jako průkopníka ve vývoji technologie duální kamery pro mobilní zařízení.

V nejnovějším kole financování v lednu získala od investorů 15 milionů dolarů, v přepočtu téměř 332 milionů korun, celkově už do ní fondy rizikového kapitálu a další investoři vložili 50 milionů dolarů, tedy zhruba 1,1 miliardy korun. Nejnověji peníze poskytly firmy jako je Samsung Ventures, Foxconn a MediaTek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme