Oleopet čelí podezření ze záměny olejů

Podezření ze záměny sójového oleje za řepkový čelí turnovská firma Oleopet. Na případ upozornil ústecký podnik Setuza, který ovládá většinu domácího trhu s potravinářskými tuky a oleji. V obchodech se podle něj objevily rostlinné oleje, jejichž složení neodpovídá údajům na balení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pole s řepkou

pole s řepkou | Foto: Leadingfarmers.cz

Setuza podle rozboru Vysoké školy chemicko-technologické tvrdí, že firma Oleopet vydává olej sojový za řepkový. "Pokud firma Oleopet deklaruje cenově nepoměrně nižší produkt jako výrobek odlišného složení a cenové relace, poškozuje tím naši firmu nejen ekonomicky, ale především z pohledu zákazníka," tvrdí mluvčí Setuzy Marie Lógrová.

Tuna řepkového oleje se na burze v Hamburgu prodávala minulý týden o 135 euro dráž než sojového. Záměnou olejů by tak bylo možné vydělat. Člen představenstva turnovské akciové společnosti Oleopet Miloslav Škoda odmítl obvinění komentovat. "Zatím se vyjadřovat nebudeme nijak. Šetříme to." Dodal ale, že konkurence je konkurence a že jde o kampaň.

Případem se teď podle své mluvčí Daniely Kolejkové zabývá Státní zemědělská a potravinářská inspekce. "V současné době naši inspektoři provádějí odběry vzorků a kontrolu dokumentace přímo u konkrétního výrobce." Výsledky šetření by měly být k dispozici koncem tohoto týdne.

Milan Brunclík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme