Olimex před konkurzem

Soukromá letecká společnost Olimex stojí před krachem. Vleklé spory ve vedení společnosti ukončil Úřad pro civilní letectvo odebráním licence. Bez práce zůstalo všech třiadvacet zaměstnanců společnosti. Jeden ze společníků firmy, která osm let zajišťovala přepravu po celé Evropě, podal návrh na konkurz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní letadlo

dopravní letadlo

Soukromá letecká společnost Olimex, která jako jediná v republice působí na vojenském letišti patří k největším leteckým dopravcům v republice. Za dobu své existence nalétala okolo 40 tisíc letových hodin. O důvodech odebrání licence mluví zakladatel firmy Petr Navrátil, který podal návrh na konkurz společnosti: "Byl to nekvalifikovaný zásah do organizace a řízení letového provozu ze strany mé společnice, jejímž důsledkem byla nejednoznačnost a neshody a důsledkem přístup leteckého úřadu, který na základě neurčitých postojů zkonstatoval, že společnost nemá kvalifikované řízení.

Znamená to, že společnost jako taková přišla o oprávnění provádět leteckou dopravu, tudíž jediný zdroj příjmů, který měla, o ten přišla."

Podle tamního místostarosty Bohumila Procházky radnice počítala s využitím soukromé letecké dopravy pro realizaci projektu terminálu kombinované přepravy. "Samozřejmě to letiště zapadá do celkové koncepce, nejde jen o auta a vlaky, ale také letadla. Mohlo by to být velkým pozitivem pro Přerov. Musím říct, že mne to velmi mrzí. Trošičku to hatí plány té úplné kombinované přepravy. velice by mne mrzelo, kdyby největší soukromá letecká společnost Olimex, která zrovna působila na přerovském letišti, měla skončit."

Markéta Kaclová, Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme