Olympus otevřel v Přerově opravárenské centrum

Nové centrum zaměřené na opravu fotopřístrojů dnes v Přerově otevřel světový výrobce fotoaparátů a zdravotnického vybavení Olympus. Středisko má nabídnout až 120 pracovních míst. Společnost je prvním velkým investorem, kterého se do Přerova podařilo přilákat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympus C-450ZOOM

Olympus C-450ZOOM | Foto: Olympus

Město si investor vybral kvůli dlouholeté tradici výroby optických přístrojů v tamní Meoptě. V provozovně se má měsíčně opravovat čtyři až pět tisíc fotoaparátů ze zemí střední a východní Evropy.

V servisním středisku je nyní zaměstnáno 55 pracovníků a do konce roku společnost přijme dalších 25 lidí se středoškolským vzděláním s důrazem na manuální zručnost, jemnou motoriku a se základními znalostmi elektroniky.

Technické zázemí střediska patří k nejmodernějším v Evropě a investice na vybudování centra se vyšplhala ke stu miliónům korun.

Akciová společnost Olympus Corporation sídlí v japonském Tokiu a hlavní pobočky má v Evropě a USA. Ve více jak 30 evropských pobočkách Olympus zaměstnává přes tři tisíce lidí.

Přerovu předloni jen o vlásek unikla investice americké společnosti Delphi, jež se nakonec rozhodla postavit nový závod na výrobu kabelových svazků na sousedním Slovensku.

Martin Hromádka, Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme