OP Prostějov se blíží ke konkurzu. Firma začne propouštět

OP Prostějov se přiblížil konkurzu. Nikdo z věřitelů opět nepředložil návrh reorganizačního plánu. Soud by tak o konkurzu měl rozhodnout v nejbližších dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šikovné ruce ale úplně nahradit nelze.

Šikovné ruce ale úplně nahradit nelze. | Foto: Tomáš Adamec

O dalším osudu firmy jednali věřitelé na druhé schůzi u Krajského soudu v Brně.

Plán na záchranu oděvního podniku ale stále neexistuje. Jasné je pouze to, že dojde k propouštění lidí a reorganizaci provozu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální ředitel OP Prostějov Jiří Tuvora v pořadu Stalo se dnes.

Generální ředitel firmy Jiří Tuvora Radiožurnálu potvrdil, že dojde k ukončení výroby v provozu v Jeseníku, kde pracuje asi 300 lidí. A to i přesto, že podnik má zakázky i na květen:

„Zakázky máme, ale propad byl výrazný. Proto už jsme anoncovali před několika týdny redukci výrobních kapacit i nutnost výrazného propouštění. Teď se ale dopočítává, které dílny zůstanou, jaké ne, kam bude přesunuta výroba a kde bude koncentrována.“

Ředitel firmy Jiří Tuvora Radiožurnálu řekl, že variant dalšího postupu je několik:

„Variant na stole je několik. Bude se o nich jednat v nejbližších dnech, uvedl Tuvora s tím, že by podle něj bylo předčasné cokoli „ventilovat do médií“.

„Já bych to nejdříve nejraději probral se zaměstnanci, oznámil jim to,“ dodal.Za leden až březen podnik podle insolvenčního správce Jaroslava Svobody hospodařil se ztrátou 116 milionů korun.

Kvůli razantnímu snížení nákladů na výrobu čeká i podle něj zaměstnance OP další vlna propuštění.

„Je tam 1500 zaměstnanců. Současné vedení předpokládá zúžení na jednu výrobní dílnu, což by se týkalo několika set propuštěných zaměstnanců,“ doplnil Svoboda.

„V případě konkurzu a prodeje majetku by následoval zánik společnosti Oděvní podnik,“ uvedl insolvenčního správce.

Kateřina Křenová, Jana Gulda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme