Opel se evropských peněz zatím nedočká

Automobilka Opel zatím od evropských vlád nedostane žádné peníze. Na schůzce v Bruselu se na tom dohodli ministři hospodářství členských zemí Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Opelu v Ruesselsheimu

logo Opelu v Ruesselsheimu | Zdroj: ČTK

Opel se během hospodářské krize octl na pokraji krachu. Podle původních plánů ho měla převzít kanadská firma Magna. Vlastník Opelu, americký General Motors, ale nakonec převod zrušil a chce si Opel ponechat. Magna měla od německé vlády dostat 4 a půl miliardy eur ve formě záruk za bankovní úvěry.

Rozhodnutí General Motors ponechat si Opel ale Berlín rozlítilo a Američané tak žádné peníze zatím nedostanou. Stejný postoj mají i vlády dalších evropských zemí, ve kterých má Opel své továrny.

Propuštěných bude možná méně

General Motors dnes v Bruselu uvedl, že se v Evropě chystá propustit o něco méně lidí než se původně očekávalo. Uvedl to náměstek českého ministra průmyslu Martin Tlapa.

Evropané posoudí možnost poskytnutí peněz Opelu až 4. prosince, tedy poté, co General Motors předloží konkrétní plány na budoucnost automobilky. Opelu dodává díly víc než 80 českých firem.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme