Operační systém Windows 7 jde do prodeje

Nový operační systém Windows 7 oficiálně vstupuje na trh. Nahradit má starší systém Vista, které dlouhodobě čelí velké kritice uživatelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač. Ilustrační foto.

Počítač. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

O úspěchu nové verze Windows do značné míry rozhodnou firemní zákazníci, kteří často nepřešli na předchozí nepříliš podařenou verzi Windows Vista a ponechali na svých počítačích oblíbenou řadu Windows XP, jež byla uvedena v říjnu 2001.

Řada průzkumů naznačuje, že po letošním říjnu by se situace v podnikové sféře, která je pro firmu značným zdrojem příjmů, mohla změnit, podle jedné americké studie se nové Windows chystá nainstalovat na svých počítačích 51 procent uživatelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéfredaktor serveru Lupa.cz Patrik Zandl hodnotí nové Windows 7

Výrobce - společnost Microsoft - teď řeší nabídky některých internetových obchodů, které prodávají systém podezřele levně. Navíc zboží nabízejí už několik dní před uvedením na trh. Podle Microsoftu se jedná o podvod s licencemi.

Prodejci se ale brání, že je vše v pořádku a mají ke zboží doklady včetně produktového klíče s 25místným číslem. Zda jde o legální verzi, není zatím jasné. Protipirátská organizace BSA varuje, že problémy s policií může mít i uživatel, který si takový nelegální software v dobré víře zakoupil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový operační systém Windows 7 představil v poledních Ozvěnách dne počítačový analytik Petr Krčmář.

Microsoft i přes velký pokles trhu s osobními počítači způsobeným ekonomickou krizí stále hodně vydělává. Za finanční rok, který skončil v červenci, i přes tříprocentní pokles měl tržby 58,4 miliardy dolarů. Zisk činil 14,6 miliard dolarů, což byl pokles o 17 procent.

Václav Pešička, Nikola Bojčev, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme