Orlen odmítl požadavky Agrofertu

Polský ropný koncern Orlen znovu odmítl finanční požadavky českého Agrofertu. Podle Agrofertu má Orlen zaplatit pokutu za nesplnění podmínek dohody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice Orlen

Čerpací stanice Orlen | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Agrofert prostřednictvím českého arbitrážního soudu žádá po Orlenu 77 milionů eur za porušení smluvních závazků. Vedení PKN Orlen oznámilo, že tyto požadavky neuznává a vychází přitom z polských i českých expertíz.

Orlen připomíná, že dohody, které Agrofert uzavřel v letech 2003 a 2004 s bývalým vedením polského ropného koncernu, jsou stále předmětem vyšetřování krakovské odvolací prokuratury. Podle dohod měl Agrofert získat pod cenou chemické firmy holdingu Unipetrol. Podle polského tisku měl výměnou za to šéf Agrofertu Andrej Babiš prosadit, aby česká vláda prodala Unipetrol polskému zájemci.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme