Brusel povolil ArcelorMittalu převzít italskou ocelárnu Ilva, jako kompenzaci prodá firma ostravské hutě

Největší světový výrobce oceli skupina ArcelorMittal jedná o prodeji některých svých podniků v Evropě, včetně ostravských hutí. Česká pobočka společnosti to oznámila poté, co Evropská komise schválila záměr firmy převzít italskou ocelárnu Ilva. Komise to podmínila několika požadavky.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava | Foto: ArcelorMittal Ostrava

Evropská komise chce, aby na evropských trzích s ocelí nadále existovala efektivní hospodářská soutěž a aby akvizice nevedla ke zvýšení cen oceli.

ArcelorMittal Ostrava se má prodat do 1. ledna 2019, oznámily odbory

Číst článek

Eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová uvedla, že ArcelorMittal navrhl prodat do konce roku několik závodů jednomu či více kupcům, kteří budou ArcelorMittalu konkurovat.

Mluvčí firmy ArcelorMittal Ostrava Barbora Černá Dvořáková potvrdila, že huť se prodá jako fungující výrobní podnik: „Prodej podniku někomu, kdo by ho chtěl uzavřít nebude pro komisi přijatelným řešením.“

ArcelorMittal mimo jiné navrhl, že vedle hutí v Ostravě prodá i některé podniky v Itálii, Rumunsku, Makedonii, Lucembursku a Belgii.

Hutní podnik se má prodat jako kompenzace právě při koupi italských hutí Ilva. Hutě by měly mít nového vlastníka už od 1. ledna 2019.

Helena Berková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme