Ostravský Telecom už obnovil spojení s některými úřady

Českému Telecomu se podařilo zprovoznit část strategických telefonních linek, které nefungovaly po požáru ústředny v Ostravě-Mariánských Horách. Mimo provoz zůstalo v neděli večer v celém městě 18 tisíc telefonních linek. Spojení už mají podle mluvčího Telecomu Vladana Crhy velké firmy i veřejné instituce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ústředna po požáru

ústředna po požáru | Foto: Petr Sznapka

"V tuhletu chvíli už funguje mošnovské Řízení letové provozu, funguje také Moravskoslezský kraj, finanční ředitelství, Vítkovice nebo například okresní správa sociálního zabezpečení - dohromady je to zhruba 260 linek. Nicméně to celkové číslo bude výrazně vyšší, včetně nějakých nových, náhradních řešení pro zákazníky, u kterých je to technicky možné nebo kteří třeba ze zdravotních důvodů telefon hodně potřebují."

Na napojení ostatních firem a institucí se v současné době stále pracuje. Příčiny požáru ústředny, jehož škoda podle prvních odhadů činila 50 milionů korun, zatím nejsou známé. Vyšetřování a expertízy potrvají několik týdnů.

Ivana Šuláková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme