Osud nižší sazby DPH u ubytování ohrožen

Od ledna slibované nižší daně pro hotely a další poskytovatele ubytovacích služeb jsou vážně ohroženy. Senát totiž sněmovně příslušnou novelu zákona vrátil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel

Hotel | Foto: David Šťáhlavský | Zdroj: Český rozhlas

Stejně tak od Nového roku zřejmě nedojde ani ke snížení DPH u vstupného do muzeí a památkových objektů, do zoologických a botanických zahrad, ale i do sportovních zařízení. Senátoři přitom proti takovým změnám nic nenamítají.

Předlohu ale vrátili poslancům kvůli vysoké dani za svoz a likvidaci komunálního odpadu. Radiožurnálu to potvrdil senátor za ODS Jaroslav Mitlener.

"Tam jde o to jenom, aby obce zbytečně neplatily za to, že svážejí a likvidují komunální odpad. Čili, aby tuto službu a zároveň povinnost stanovenou zákonem měly v 5%, nikoli 19% sazbě, protože rozdíl by platily ze svého rozpočtu, ze svých obecních peněz," zdůraznil Mitlener.

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme